AC Oululle kokenut vahvistus hyökkäyspäähän

AC Oululle kokenut vahvistus hyökkäyspäähän

20.12.2018

AC Oulu saa hyökkäyspäähänsä merkittävästi juonikkuutta ja kokemusta, sillä seura on tehnyt vuoden pelaajasopimuksen Joni Korhosen kanssa.

31-vuotias Korhonen on oululaiselle yleisölle tuttu pelaaja, sillä mies esiintyi laivastonsinisessä paidassa jo 9 vuotta sitten ja oli nostamassa AC Oulua kauden 2009 päätteeksi Veikkausliigaan.

Espoolaislähtöinen Korhonen on käynyt läpi FC Hongan junioriputken mutta siirtyi ensimmäisen kerran AC Oulun paitaan FC Espoon joukkueesta kaudelle 2009. Hieman yllättävänkin siirron taustalla oli osittain se, että Korhosella on sukulaissuhteita Oulun seudulla. Itse kausi oli kaikin puolin onnistunut, sillä AC Oulu voitti Ykkösen keräten 53 pistettä 26 ottelussa ja Korhonen sai vastuuta kahta vaille kaikissa peleissä tehden myös 3 maalia ja alustaen 4 osumaa.

Keskikentän hyökkäävissä rooleissa ja erityisesti vasempana laiturina viihtyvä Korhonen ei kuitenkaan jatkanut Oulussa Veikkausliigakaudella, vaan palasi Etelä-Suomeen. Viimeisen kahdeksan vuoden aikana tutuksi on tullut usea pääkaupunkiseudun joukkue, sillä Korhonen on edustanut Ykkösessä FC Espoota, Viikinkejä ja PK-35:sta sekä Veikkausliigassa HIFK:ta ja viimeisimpänä FC Honkaa. Korhonen pelasi FC Hongassa myös Ykköstä kaudella 2017, kun joukkue nousi karsintojen kautta pääsarjaan.

AC Oulu on jo aikaisemminkin yrittänyt houkutella vanhaa pelaajaansa takaisin laivastonsinisiin, mutta nyt palaset lopulta loksahtivat paikalleen ja ajankohta oli sopiva Korhosen paluulle. Edellisellä visiitillä "Korkki" oli vielä reilu parikymppinen juniori, mutta nyt 31-vuotiaana perheenisänä joukkueen vanhaa kaartia.

Perheensä kanssa Ouluun muuttava Korhonen muistelee edelleen lämmöllä edellistä visiittiään.

- Kymmenisen vuotta takana ja täällä taas. Viime visiitistä on jäänyt paljon paljon hienoja muistoja. Päällimmäisenä tietysti nousu Veikkausliigaan sekä monet hienot ystävät, joita sain silloin. Viime kerralla olin nuori miehenalku, jolla ei parta oikein kasvanut edes. Nyt olen jo mies, jolla on oma perhe ja paljon kokemusta vyöllään näistä hommista.

www.acoulu.fi