TOP3: Kovimmat vapaana olevat pelaajat

22.2.2011

Joukkueiden valmistautuminen kauteen on täyttä vauhtia käynnissä, mutta samanaikaisesti joukkueet vielä hakevat viimeisiä paloja palapeliinsä. Kymppipaikka.fi listasi pelaajayhdistyksen pelaajapörssin isoimmat kalat.

1. Mika Niskala

IFK Mariehamnissa viime vuodet pelannut kokenut keskikenttäpelaaja olisi edelleen vahvistus ainakin alemman keskikastin joukkueille.

Niskala on edustanut kotikaupunkinsa IFK:ta kuuden vuoden ajan, mutta halajaa nyt muuttoa. Hän on tavoitellut sopimusta Ruotsin suuntaan ja viimeksi Irlannista, mutta myös Suomen puolella kokeneella keskikenttäpelaajalla luulisi kysyntää olevan.

Kolmenkympin iässä Niskala on keskikenttäpelaajalle parhaassa iässä. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja selkeä johtajahahmo. Erityisesti nuorelle joukkueelle, hän olisi arvokas profiilipelaaja.

2. Eetu Muinonen

Eetu Muinosen urakehitys on tullut alas nopeammin kuin mäkihyppääjä tornistaan. Muinonen siirtyi MYPA:sta kauden 2009 päätteeksi Belgiaan Zulte Waregemin riveihin suurin odotuksin. Muinonen oli lähtiessään Veikkausliigan parhaimmistoa omalla pelipaikallaan oikealla laidalla ja tulevaisuus näytti valoisalta.

Toisin kuitenkin kävi. ”Esseveessä” ei peliaikaa kertynyt kuin yhdessä sarjaottelussa ja edessä oli paluu takaisin Suomeen. Viime talvena Muinonen päätti pakata laukkunsa ja muutti takaisin Suomeen. Hän haki loppuun saakka pelipaikkaa ulkomailta, mutta päätyi lopulta kotikaupunkinsa MP:n riveihin Ykköseen. Muinonen ei aivan noussut sille tasolle mitä odotettiin MP:ssa eikä sen vuoksi juuri ottajia löytynyt korkeammalta tasolta täksi kaudeksi.

Muinonen on talven aikana käynyt näyttämässä taitojaan, mutta näytöt eivät ole tuoneet sopimusta. On vaikea uskoa, että Muinonen olisi mennyt parissa vuodessa niin paljon alaspäin, etteikö hänelle aukeasi pelipaikka Veikkausliigasta. Muinosen palkkapyyntökään tuskin on enää yhtä korkealla kuin vuosi sitten. Saatuaan alle ehjän ja hyvän harjoituskauden sekä säännöllisesti peliaikaa, Muinosen voidaan odottavan nousevan samalle tasolle kuin lähtiessään Belgiaan. Täytyy muistaa, että kyse on tänä vuonna 25 vuotta täyttävästä pelaajasta eikä mistään ikälopusta.

3. Pekka Sihvola

Pekka Sihvolalta odotettiin viime kaudella paljon FC Lahdessa. Ykkösessä maaleja mättäneen Sihvolan odotettiin tekevän lopullisen läpimurtonsa Veikkausliigaan, mutta kolmaskaan kerta ei sanonut totta.

Sihvola debytoi Veikkausliigassa Jokereiden paidassa jo vuonna 2003 ja seuraavan kerran hän oli liigassa Hongan riveissä 2006. Kahden visiitin aikana pelejä kertyi tilille yhdeksän, mutta maalitili jäi avaamatta. Viime kaudella Sihvola pääsi Rafaelin ja Litmasen rinnalle FC Lahden hyökkäykseen ja häneltä odotettiin tehoja. Ne jäivät kuitenkin tulematta ja hän haki vauhtia loppukauden ajan FC Hämeenlinnasta.

Sihvola on Ykkösen tasolla osoittanut olevansa maalintekijä. Nopeutensa ansiosta hän pystyy irtautumaan puolustajista ja vaikka välillä hän tuhlailee paikkoja, on hänessä edelleen potentiaalia. Tällä hetkellä Haka on kaappaamassa hyökkääjää, mutta Hakan kassavaroilla, joku seura saattaisi saada Sihvolan pään kääntymään rahakkaammalla tarjouksella.

Lähde: www.jpy.fi