Suomalaistuomari ratkoo mahdollisia riitoja MM-kisoissa

Suomalaistuomari ratkoo mahdollisia riitoja MM-kisoissa

13.6.2018

Turkulainen varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti Mika Palmgren on valittu Venäjällä pidettävien Jalkapallon MM-kisojen välimiesoikeuden tuomariksi.

Jalkapallon MM-kisoja varten on perustettu ns. Ad Hoc -divisiona, jota on aiemmin käytetty kansainvälisten arvokilpailujen kuten Olympialaisten ja Jalkapallon EM-kisojen oikeudellisten riitojen ratkaisijana.

Oikeudelliset riita-asiat voivat koskea FIFAn ja sen kansallisten liittojen, pelaajien, toimitsijoiden ja järjestäjien välisiä riita-asioita, pelaajan kansallisuuteen ja pelaajan edustuskelpoisuuteen liittyviä asioita sekä doping- ja kurinpitoasioita.

Oikeudellisia riita-asioita ratkaistaan kansainvälisten arvokilpailujen yhteydessä poikkeuksellisen nopealla aikataululla. Juttuun liittyvät todistajat kuullaan heti ja riidat pyritään ratkaisemaan siten, että välimiesoikeus antaa asiassa päätöksensä kahden vuorokauden kuluessa siitä, kun valittaja on toimittanut valituksensa sille. Välimiesoikeuden päätökset ovat lopullisia eikä niistä voida enää valittaa.

Oikeudenkäynnit pidetään pääsääntöisesti Lausannessa, Sveitsissä ellei niitä erikseen päätetä pitää muualla esim ottelupaikkakunnalla.

Palmgren toimii Jalkapallon Pelaajayhdistyksen lakimiehenä.

Lähde: www.jpy.fi