Mitä tapahtuu AC Oulun pelaajille?

17.2.2011

AC Oulu on edelleen ilman liigalisenssiä ja tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Oulussa ei nähdä kaudella 2011 Veikkausliigatason jalkapalloa. AC Oulu voi valittaa SPL:n valituslautakunnan päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan 30 päivän sisällä valituslautakunnan päätöksen tiedoksisaannista tai sitten hakea sarjapaikkaa miesten Ykkösestä, mikäli se tyytyy valituslautakunnan päätökseen.

AC Oulussa on runsaasti liigatason pelaajia, jotka kelpaisivat varmasti monelle muulle joukkueelle. Ongelmaksi tulee kuitenkin se, että lähes kaikilla joukkueilla kauden 2011 kokoonpano on jo kasassa. Tilannetta ei myöskään helpota seurojen taloudellinen tilanne.

Ykkösessä pelaavan OPS:n manageri Miika Juntunen on jo ehtinyt ilmoittaa, että hän on kiinnostunut muutamista AC Oulun pelaajista. Haaskoilla saattaa olla myös Veikkausliigassa pelaava RoPS.

Oman mausteensa soppaan tuo Mika Nurmela. Joutuuko legenda lopettamaan uransa?

Muut liigajoukkueet ovat varmasti kiinnostuneita Nurmelan, Jani Kauppilan, Pyry Kärkkäisen, Janne Hietasen, Jarkko Hurmeen ja Frank Jonken palveluksista, mutta löytyykö heille kaikille pelipaikka liigatasolta? Tähän kategoriaan voidaan myös laskea mukaan nuoret Matias Ojala, Joni Mäkelä ja Arttu Siira, jotka ovat omissa ikäluokissaan aivan maan huippua.

Ykkösen tasolle Mika Lähderinne, Juha Majava, Juho Meriläinen, Juuso Majava ja Joonas Pennanen ovat kelpo pelaajia. Ongelmaksi - ja isoksi sellaiseksi - muodostuu kuitenkin se, että Ykkösessä vain harva pelaaja tienaa perheellensä elannon pelaamisella. Näin ollen siirto Ykkösen joukkueeseen vaatii myös työ- ja opiskelupaikkojen järjestelemistä. Kaikki heistä eivät OPS:n riveihin kuitenkaan pääse.

Kymppipaikka.fin arviot AC Oulun pelaajien uusista seuroista:

OPS: Juha Majava, Juuso Majava, Joonas Pennanen, Jani Kauppila, Juho Meriläinen

Kyseinen viisikko kelpaa varmasi kokonaisuudessaan Miika Juntuselle, sillä jokainen heistä on Ykkösen tasolla kova tekijä. Palkkapyyntökään tuskin muodostuu liian suureksi ainakaan Majavien, Pennasen ja Meriläisen kohdalla. Kauppila saattaisi saada pelipaikan myös liigatasolta, mutta juuri Ouluun palattuaan, lähtöhaluja tuskin enää on. Näin ollen OPS on myös luonnollinen vaihtoehto Kauppilalle, jonka sopimuksen myötä OPS nousisi Ykkösen suosikkien joukkoon. OPS olisi myös hyvä vaihtoehto nuorille Arttu Siiralle ja Joni Mäkelälle, mutta katsooko Juntunen vain tulevaa kautta?

RoPS: Janne Hietanen, Jarkko Hurme

RoPSin paketti on vielä varsin levällään ja joukkueeseen etsitään varmasti vielä ns. täsmähankintoja. Varsinkin rovaniemeläisjoukkueen puolustuspää näyttää heppoisalta, joten Hurme ja Hietanen olisivat hyviä hankintoja. Hurme pelasi yhden kauden RoPSissa ennen ulkomaille siirtymistään, joten ympäristö ja johtoporras ovat hänelle tuttuja. Vaikka Hietasen vauhti on vuosien saatossa hieman hiipunut, niin hän toisi kokemuksellaan RoPSille hyvän ja arvokkaan lisän puolustuspelaamiseen sekä hyökkäyspään erikoistilanteisiin.

Jaro: Frank Jonke

Hyökkääjäkolossi Jonke saapui Suomeen juuri Pietarsaareen, jossa hän pelasi Jaron farmijoukkue JBK:ssa kaudella 2008 neljä peliä. Jos puhutaan lähtemättömästä vaikutuksesta, niin neljässä pelissä syntyneet kahdeksan maalia ovat juuri sitä. Eli Jonken nimi on varmasti isolla kirjoitettuna silloin JBK:ta luotsanneen Alexei Eremenko seniorin papereissa. Ja kun katsoo Jaron pelaajalistaa hyökkäyspään osalta, niin yhtä kovaa nimeä se vielä huutaa. 

KuPS: Pyry Kärkkäinen, Matias Ojala

KuPS neuvotteli viime syksynä tiettävästi Kärkkäisen kanssa, mutta puolustaja valitsi lopulta AC Oulun. Nyt KuPSilla ei ole enää pakkipulaa, mutta KiuPan kasvatti ja kaudet 2005-2006 Kuopiossa pelannut "oma pelaaja" kiinnostaa varmasti KuPSia. Kuopiolaisjoukkue pelaa kaudella 2011 myös europelejä, joten vaihtoehtoja se tarvitsee rinkiinsä. Matias Ojala debytoi viime kaudelle Veikkausliigassa kautta aikojen nuorimpana pelaajana. Vaikka peliaika on vielä tiukassa liigatasolla, niin KuPSissa Ojala saattaisi minuutteja saada ajoittain. 16-vuotias Ojala ei ole vielä valmis muuttamaan kauas Oulusta, joten KuPS on luonnollinen vaihtoehto. Voisi myös kuvitella, että KuPS olisi kiinnostunut huippulupauksesta.

Jippo: Mika Lähderinne

Lähderinne valittiin kaudella 2009 Ykkösen parhaaksi pelaajaksi. Mennyt liigakausi ei kuitenkaan sujunut aivan odotusten mukaan AC Oulussa ja peliaika oli välillä tiukassa. Ykkösen tasolla Lähderinne kuuluu sarjan parhaimmistoon ja kelpaisi monelle joukkueelle. Lähderinne on Ykkösessä edustanut Jippoa ja KPV:ta. Kokkolassa viimeksi valmentanut Jarmo Korhonen siirtyi nyt Joensuuhun ja mikään suuri yllätys ei olisi, jos Korhonen saa houkuteltua vanhan luottopelaajansa mukaan Jippo-paitaan, jopa pelaaja-valmentajaksi? Lähderinne on tällä hetkellä tosin loukkaantuneena ja paluu kentille tapahtuu vasta keväällä.

Lopettaa?: Mika Nurmela, Jani Luukkonen

Mika Nurmela on varmasti antanut kaikkensa AC Oululle. Jos ja kun liigapaikkaa ei seura saa, on vaikea kuvitella "Nuren" enää syttyvän pelaamiseen muissa joukkueissa. Annettavaa hänellä vieläkin on, mutta joutuuko hän lopettamaan uransa nyt pakottavista syistä pari vuotta liian aikaisin? Luukkonen on toiminut pelaamisen ohessa myös AC Oulun kakkosvahtina - nyt edessä on siirtyminen kokonaan valmennushommiin ja niitä varmasti hänelle löytyy.

Kymppipaikka.fi / Toimitus