Legendaarista: Mikko Paatelainen paukutti viisi maalia yhdessä ottelussa

07.2.2011

Nykyisin IFK Mariehamnin riveissä hyökkäävä Mikko Paatelainen on jäänyt Veikkausliigan historian kirjoihin laukomalla ennätykselliset viisi maalia yhdessä ottelussa.

Paatelaisen viisi osumaa syntyivät FF Jaron paidassa 14.8.2005, kun pietarsaarelaisjoukkue kaatoi kotikentällään FC KooTeePeen maalein 6-1.

- Se oli ensimmäinen ottelu kotiyleisön edessä, kun palasin Skotlannista Suomeen. Eli ihan mukava kotidebyytti Jarossa, Paatelainen muistelee.

KooTeePee siirtyi pelissä 1-0-johtoon 3.minuutin kohdalla. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin Paatelaisen show ja maaliverkko heilui jo ensimmäisen jakson aikana neljästi. Hyökkääjän viides osuma syntyi pelin 54.minuutin kohdalla.

- Olimme pelissä tosiaan tappiolla, eikä oma pelimme oikein kulkenut. Sitten osumia alkoi tulla ja ihan kuin sitä olisi ollut treeneissä, kun kaikki upposi. Paikkoja vaan tuli ja sitä pisti palloa pussiin.

Kotkalaisjoukkueen maalia ottelussa vartioi ex-maajoukkuevahti Teuvo Moilanen.

- Junnuissa olen joskus varmaan viisi maalia tehnyt, mutta ei se siis ihan jokapäiväistä ole. Muuten liigassa on sitten tullut yhtä tai kahta maalia peleissä, mutta ei sen enempää.

Jarossa Paatelainen laukoi kymmenessä pelaamassaan ottelussa syksyn 2005 aikana peräti kahdeksan maalia. Tammikuussa 2006 hän siirtyi takaisin Skotlantiin, Cowdenbeath FC:n riveihin.

14.8.2005

FF Jaro – FC KooTeePee 6-1 (5-1)

3min. 0-1 Marko Tyyskä

17min. 1-1 Toni Hevonkorpi

20min. 2-1 Mikko Paatelainen

26.min 3-1 Mikko Paatelainen

41.min. 4-1 Mikko Paatelainen

44.min. 5-1 Mikko Paatelainen

54.min. 6-1 Mikko Paatelainen

Kokoonpanot:

Jaro: Otto Fredrikson, Niklas Storbacka, Toni Hevonkorpi, Denis Toumassian (73. Juha Luoma), Jimmy Wargh, Ville Väisänen (69. Kiril Aleksandrov), Piracaia (63. Mikael Muurimäki), Jens Portin, Saša Stevic, Mikko Paatelainen, Angel Ginev

KooTeePee: Teuvo Moilanen, Jussi Kinnaslampi (51. Kim Liljeqvist), Roope Heilala, Anssi Viren, Jukka Vanninen, Ilja Venäläinen, Juho Nykänen, Marko Tyyskä (46. Tuomo Paakkari), Janne Laakso (61. Liivo Leetma), Vesa Helenius, Teemu Turunen

Tilastot: www.veikkausliiga.com