Jalkapallon Pelaajayhdistys muistuttaa rahapelikiellosta

17.3.2011

Suomen Jalkapallon Pelaajayhdistys haluaa nostaa kuin muistuksena esille Veikkausliigaseurojen ja pelaajien välisissä yleisissä sopimusehdoissaan olevan pykälän rahapelikiellosta. Kyseisen pykälän mukaan pelaaja sitoutuu siihen, ettei hän osallistu itse eikä minkään edustajan välityksellä vedonlyöntiin oman seuransa otteluista eikä muutoinkaan toimi sellaisella tavalla, joka asettaa hänen toimintansa tai työantajansa aseman suhteessa vedonlyöntiin kyseenalaiseksi.

Pelaaja on myös ilmoitusvelvollinen omalle seuralleen sekä Veikkausliigalle tai Suomen Palloliitolle, mikäli häneen otetaan yhteyttä ja on tulkittavissa, että joku taho haluaa vaikuttaa ennakkoon jonkun ottelun lopputulokseen. Pelaaja on velvollinen ilmoittamaan samoille tahoille myös siitä, mikäli on syytä on epäillä, että jotain pelaajaa yritetään vahingoittaa, ottelu- ja kenttäolosuhteita yritetään tahallaan manipuloida, jonkin joukkueen valmistautumista ennen ottelutapahtumaa häiritään tai siitä, että on saanut tarjouksia rahanarvoisista eduista ottelutapahtuman vaikuttamiseen.

- Haluamme nostaa tämän asian esille juuri nyt. Pelaajayhdistys ajoi aikanaan Veikkausliigan yleisiä sopimusehtoja ja ne tulivat voimaan vuonna 2004. Jatkossa valmisteilla oleva uusi vakiosopimus kattaa kaikki viisi suomalaista huippujalkapallosarjaa, naisten puolelta Ykkösen ja Liigan sekä miesten puolelta Kakkosen, Ykkösen ja Veikkausliigan. Rahapelikieltopykälä on tietysti vakiosopimuksessa mukana. Se tarkoittaa sitä, että jokainen Suomen sarjoissa pelaava huippujalkapalloilija allekirjoittaa kyseisen pykälän ja myös sitoutuu siihen, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola korostaa JPY:n sivuilla.

Lähde: www.jpy.fi