(C) Palloliitto

Helmareille tappio Kyproksella

05.3.2019

Naisten maajoukkue kärsi Pohjois-Korealle Kypros cupin lohkovaiheen päätöspelissä 0-1 (0-1)-tappion.

Pohjois-Korea oli voittanut Tshekin 4-2 ja Etelä-Afrikan 4-1. Suomi pelasi Etelä-Afrikan kanssa 2-2 ja kärsi Tshekille 1-2-tappion.

Suomi pelasi tappiosta huolimatta Pohjois-Koreaa vastaan turnauksen parhaan ottelunsa. Päävalmentaja Anna Signeul kehui joukkueen tekemistä etenkin puolustussuuntaan, mutta myös hyökkäyspäässä luotiin tarvittavat paikat maalintekoon. Viimeistelyssä ei kuitenkaan onnistuttu.

- On todella sääli, ettemme saaneet tästä tulosta. Pelasimme hyvin ja taistelimme joka puolella kenttää. Rakensimme viisi selkeää maalipaikkaa, Signeul kommentoi Palloliiton sivuilla.

Pohjois-Korea viimeisteli 1-0-voittomaalinsa 45. minuutilla, juuri ennen taukovihellystä vapaapotkusta maalin yläkulmaan. Maalivahti Anna Tamminen jäi laukauksessa vaille mahdollisuuksia. Suomelta maalintekoa pääsivät yrittämään muun muassa Linda Sällström ja Olga Ahtinen, mutta tuloksetta.

- Pohjois-Korea on vahva joukkue, olen ylpeä joukkueestamme. Pelissä oli kova tempo ja vaikka pettymys on nyt suuri, niin tämä palvelee meitä tulevaisuudessa. Muun muassa ensimmäisen ottelunsa täällä pelannut Tuija (Hyyrynen) oli todella hyvä.

Turnauksen sijoitusottelut pelataan keskiviikkona 6.3.

Suomi-Pohjois-Korea 0-1 (0-1)
45’ 0-1 Jon Yun So

Suomen kokoonpano:
12 Anna Tamminen
4 Ria Öling ->> 89. 9 Juliette Kemppi
3 Tuija Hyyrynen
5 Emma Koivisto
7 Adelina Engman ->> 81. 20 Eveliina Summanen
8 Olga Ahtinen
14 Julia Tunturi ->> 90. 13 Jenny Danielsson
15 Natalia Kuikka
16 Anna Westerlund
17 Sanni Franssi
18 Linda Sällström (C)

Vaihdossa:
1 Paula Myllyoja
2 Elli Pikkujämsä
6 Anna Auvinen
10 Iina Salmi
11 Nora Heroum
19 Saara Lappalainen
21 Katarina Naumanen

Lähde: www.palloliitto.fi