Kuva: www.fcinter.fi

Vahid Hambo: "Maajoukkue hyvä ikkuna ulkomaille"

29.3.2015

FC Interin ja Pikkuhuuhkajien Vahid Hambo tähtää takaisin ulkomaille.

Vuonna 1995 syntynyt Hambo on HJK:n kasvatti, joka siirtyi kaudella 2012 italialaisen Sampdorian organisaatioon. Kahden kauden jälkeen Hambo palasi Suomeen ja pelasi viime syksyn Ilveksen riveissä Ykköstä.

Talvella Hambo teki kahden vuoden sopimuksen Veikkausliigassa pelaavan FC Interin kanssa.

Talven peleissä Hambo on heiluttanut maaliverkkoa ahkerasti. Tämä toi myös kutsun U21-maajoukkueeseen, jonka riveissä hän pelasi ensimmäisen pelinsä keskiviikkona. Suomi voitti Kazakstanin 3-0 ja Hambo teki pelissä kaksi maalia.

- Koko alkuvuoden maaleja on tullut hyvin ja nyt tuli myös maajoukkueessa, Hambo kertoo.

Viime syksynä Hambo pelasi Suomeen palattuaan viisi peliä Ilveksessä ja teki yhden maalin.

- Olin ollut pitkään loukkaantuneena ja piti saada pelejä. Kun kausi päättyi, luulin Ilveksen jatkavan Ykkösessä. Kauden jälkeen hain pelipaikkaa Englannista ja Saksasta. Päätin kuitenkin hakea paikkaa liigasta ja Inter oli hyvä vaihtoehto, Hambo sanoo.

Helsingissä syntynyt Hambo on kotiutunut hyvin Turkuun.

- Turku on Turku, Hambo naureskelee.

- Ihan kiva paikka. Vähän pieni kaupunki, mutta viihdyn hyvin. Joukkueessa on mukavia tyyppejä ja hyviä frendejä. Minut on otettu tosi hyvin vastaan, Hambo lisää.

Hambon tavoitteet ovat ulkomailla. Tosin nyt katseet ovat ensin tulevassa liigakaudessa.

- Ulkomaat on tavoite. Nyt pelataan hyvä vuosi ja katsotaan sen jälkeen. Jos siirtoa ei tule, niin sitten pelaan toisen vuoden Interissä. Se on kuitenkin selvä, että ulkomaille tähtään, 191-senttinen hyökkääjä toteaa.

Nousu U21-maajoukkueeseen tuo Hambolle hyviä näyttöpaikkoja.

- Maaottelut ovat aina parhaita näyttöpaikkoja. Italiaankin siirryin aikoinaan hyvien U17-maajoukkuepelien ansiosta. Maajoukkue on aina hyvä ikkuna ulkomaille.

Talven pelit Interissä ovat näyttäneet, että maaliverkko voi heilua kovaa tahtia myös Veikkausliigassa. Pääsarjatasolla Hambo ei ole vielä pelannut yhtään peliä, sillä HJK:ssa hän kuului viimeiset kauden Klubi 04:n joukkueeseen.

- Kymmenen maalia vähintään. Se olisi hyvä, Hambo summaa.

- Uskon, että tulemme taistelemaan kärkisijoista Interin kanssa, hyökkääjä jatkaa.

Hambolla on isot saappaat täytettävään Interissä. Edelliskausien maalitykit ovat olleet Timo Furuholm ja Irakli Sirbiladze, joille muun muassa Mika Ojala on tarjoillut maalipaikkoja.

- "Moukku" laittaa hyviä palloja. Hän näkee hyvin peliä ja hänellä on ihan loistava jalka, Hambo kehuu joukkuekaveriaan.

Sampdoria julkisti viikolla tehneensä 3-vuotisen sopimuksen A-maajoukkueen kapteeni Niklas Moisanderin kanssa. Hambo pelasi Sampdoriassa kaudet 2012-2014. Italialaisseurassa Hambo pelasi pääasiassa nuorten joukkueessa Primavera Girone A -sarjassa.

- Hieman yllätyin Moisanderin siirrosta sinne. Nikellä on hyvä jalka ja hän avaa peliä hyvin. Sopii sinne varmasti hyvin.

- Sampdoria on iso seura. Itse viihdyin siellä hyvin. Todella ammattimaista toimintaa, Hambo kertoo.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook