Tomi Saarelma Irlannin pääsarjassa

Tomi Saarelma Irlannin pääsarjassa

15.10.2015

Suomalaispelaaja Tomi Saarelma siirtyi syyskyyn alussa Irlannin pääsarjassa pelaavan Galway Unitedin riveihin.

26-vuotias Saarelma on aikaisemmin urallaan pelannut ulkomailla Chelsean nuorisoakatemiassa, Sveitsissä, Saksassa ja Virossa. Kotimaan kentillä Reippaan kasvatti on pelannut Rakuunoissa, FC KooTeePeessä sekä viime kaudella FC Lahden organisaatiossa.

Syksyllä Saarelma sai kutsun Irlannin pääsarjassa pelaavan Galway Unitedin testiin. Testipaikka avautui Pelaajayhdistyksen Pelaajapörssin kautta.

- Näin itsekin ymmärsin, että sitä kautta he olivat minut huomanneet. Meidän manageri Thomas Dunne on pelannut ja valmentanut Suomessa aikaisemmin, Saarelma kertoo.

- Moni ajattelee, että Pelaajapörssi voi avata tien vain Suomessa, mutta tämä on hyvä esimerkki myös kv-siiroista, Saarelma lisää.

Saarelma matkusti Galway Unitedin testiin syksyllä. Testi poiki loppukauden mittaisen sopimuksen irlantilaisseuran kanssa.

- Tosi hyvin on sujunut täällä. Kulttuuri oli sinänsä tuttua, kun olen aikaisemmin pelannut Englannissa. Sopeutuminen meni tosi hyvin, Saarelma kertoo.

Irlannin pääsarja päättyy marraskuun alussa. Jäljellä on vielä neljä pelikierrosta.

- Mitään kovin tarkkaa kuvaa ei minulla sarjasta ollut aikaisemmin. Olen kuitenkin positiivisesti yllättynyt. Shamrock Rovers on täällä tosi iso seura ja heillä pelaa muun muassa Damien Duff.

- Kovaa ja fyysistä peliä täällä pelataan. Vähän samanlaista kuin Suomessa. Parhaat jengit ovat täällä tosi hyviä.

Saarelma on pelannut nyt kahdessa pelissä uuden joukkueensa riveissä.

- Minulla oli takana loukkaantuminen, joten se oli pieni haaste alussa. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin, vaikka joukkueemme on putoamistaistelussa.

Saarelman sopimus kattaa loppukauden.

- Paljon on tullut hyvää palautetta. Itse olisin täällä kiinnostunut jatkamaan myös ensi kaudella. Meidän seuran budjetti on yksi sarjan pienimmistä, mutta kaikki ovat ihan ammattilaispelaajia, Saarelma sanoo.

- Oma luonne on sellainen, että tykkään nähdä ja kokea kaikkea uutta. Sen takia ulkomailla pelaaminen on koko ajan tavoitteena.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook