"Se on realismia" - Antti Hynynen yhdistää työn ja liigafutiksen

"Se on realismia" - Antti Hynynen yhdistää työn ja liigafutiksen

09.4.2015

224 peliä Veikkausliigassa urallaan pelannut Antti Hynynen on uuden tilanteen edessä. Kaudella 2015 hänen pitää sovittaa yhteen pelaaminen pääsarjatasolla ja työnteko.

Hynynen aloitti pelaamisen Veikkausliigassa jo kaudella 2003 Tampere Unitedissa. Kuuden TamU-kauden jälkeen Hynynen jatkoi uraansa Hakassa ja Kuopion Palloseurassa. Kaudeksi 2014 hän palasi Tampereelle ja oli nostamassa Ilvestä Veikkausliigaan.

Hynynen aloitti viime syksynä pelaamisen ohessa työnteon. Hän työskentelee oppisopimuksella isännöintitoimistossa.

- Työnantajan kanssa on sovittu, että voin tarvittaessa lähteä aikaisemmin treeneihin, 30-vuotias Hynynen kertoo.

Tilanne ei kuitenkaan ole optimaalinen pelaamisen suhteen.

- Kun ihmisellä on selkeät päämäärät, jaksaa hän paljon. Nyt pitää vaan keskittyä entistä enemmän palautumiseen ja ruokailuun, Hynynen toteaa.

Ilveksessä on useampia pelaajia, jotka eivät pelaa jalkapalloa päätoimisesti.

- Kun pelaajat käyvät muissa töissä, niin emme me ole täysammattilaisia. Ei pelaajilta voi kuitenkaan ottaa mitään pois, mutta realismia se on, Hynynen sanoo.

Nousu kabineteissa

Ilvekselle paikka Veikkausliigaan avautui, kun MYPAn paikka täydennettiin täydennysmenettelyssä. Ilves sijoittui viime kaudella Ykkösessä kolmanneksi. Paikka Veikkausliigassa avautui tammikuun toisella viikolla.

- Ei liigapaikkaa tullut ajatelleeksi yhtään ennen tätä päätöstä. Siihen ei halunnut tuhlata energiaa. Eli täysin puskista se nousu tuli, Hynynen toteaa.

- Treeneissä vähän leikkimielisesti puhuttiin, että pitää tehdä ekstraa, että olemme liigakunnossa. Työntunteja ei kuitenkaan voinut lisätä yhtään, tamperelaispelaaja lisää.

Ilves pelasi tuloksellisesti varsin hyvin Liigacupissa. Raskas talvi kuitenkin näkyi kevättä kohden.

- Talvessa oli paljon hyviä juttuja. Lopputalvesta tuli kuitenkin haasteita, kun sitä alkoi hieman väsymään raskaan talven jäljiltä, työn ja pelaamisen yhdistävä Hynynen kertoo.

- Hyvin tässä on kuitenkin jaksettu vääntää. Ja kyllä se helpottaa kummasti, kun päästään pois hallista, hän lisää.

Hynysen mukaan alkukausi on äärimmäisen tärkeä nousijajoukkueelle.

- Huhti-toukokuussa pelataan todella kovaa tahtia. Ja kun tässä käydään töissä, niin kiirettä tulee pitämään. Tästä alkukaudesta pitää selvitä kunnialla.

- Ei tavoitteista ole sen enempää juteltu, mutta päätavoite on pelata ensi vuonnakin Veikkausliigaa, Hynynen painottaa.

"Iso juttu"

Toukokuussa 1984 Tampereella syntynyt Hynynen pitää tärkeänä asiana, että Tampereella pelataan taas jalkapalloa pääsarjatasolla.

- Pelasin Tampere Unitedin kanssa liigaa Tammelassa jo 2003. Juniorina sitä tuli paljon käytyä katsomassa Ilveksen ja TPV:n eri pelejä liigassa. Tampereella ja Tammelalla on pitkät perinteet jalkapallossa ja nimenomaan pääsarjassa.

- Ja viime vuodet ovat olleet aika vaikeita Tampereen futiksessa, Hynynen pohtii.

Hynynen on Ilveksen kasvatti. Hänelle on kova juttu pukea päälleen liigapeleihin Ilveksen pelipaita.

- Aloitin pelaamisen tosiaan Ilveksen kaupunginosissa. Sen takia on helppo ottaa tunnepuoli mukaan. Tämä on iso juttu minulle.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook