Naisten Liiga käyntiin lauantaina - PK-35 Vantaa mestarisuosikki

Naisten Liiga käyntiin lauantaina - PK-35 Vantaa mestarisuosikki

18.4.2015

Jalkapallon Naisten Liiga pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna.

Naisten Liigassa pelataan ensin 10 joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka jälkeen kuusi parasta jatkaa ylä- ja neljä heikointa alaloppusarjassa.

Yle näyttää viikonlopun aikana kaksi peliä suorina lähetyksinä. Lauantaina 18.4. Yle näyttää ottelun PK-35 Vantaa-TPS ja sunnuntaina (19.4.) vuorossa on FC Honka-Åland United. Molemmat ottelut alkavat kello 15.30 ja lähetykset TV2:ssa alkavat 15.20.

Mestaruutta puolustaa PK-35 Vantaa, joka pelaa tällä kaudella myös naisten Mestarien liigassa.

PK-35 Vantaan pelaajaryhmä on pysynyt hyvin kasassa ja joukkue on yksi suosikeista myös tällä kaudella. Yksi mielenkiintoisimmista pelaajista on Sanni Franssi, joka sijoittui viime kaudella maalipörssissä toiseksi 19 maalillaan.

- Runko on sama kuin viime vuonna, joten olemme pystyneet jatkamaan sitä viime vuoden duunia. Nollista ei ole tarvinnut lähteä, Franssi kertoo.

- Oma rooli joukkueessa on hyvä ja olen tyytyväinen asemaani. Mitään maalitavoitteita ei ole. Maalit tulevat, jos ovat tullakseen. Joukkueen menestys on se ykkösjuttu, Franssi korostaa.

Toiseksi sijoittui viime kaudella Åland United, jonka pelaajistossa on tapahtunut isoja muutoksia sitten viime kauden.

- Meillä taitaa olla vain kolme samaa pelaajaa kuin viime vuonna. Haaste on iso, mutta myös hyvällä tavalla. Tämä on meille kaikille hyvä mahdollisuus, Katie Kelly toteaa.

- Nuori joukkue meillä on, mutta siinä on paljon potentiaalia, Kelly lisää.

Viime kauden pronssijoukkue oli Pallokissat, joka lähtee nyt tavoittelemaan mestaruutta. Pallokissoilla on riveissään useita nuoria maajoukkuepelaajia, esimerkiksi Katariina Naumanen.

- Minulle oli helppo päätös jatkaa Pallokissoissa. Treenaaminen, valmennus ja joukkueen pelaajien sitoutuminen on hyvällä tasolla sitä omaa kehittymistä varten, Naumanen sanoo.

- Täällä on tehty suunnitelmallista työtä pelaajakehityksen eteen ja se kantaa nyt hedelmää, Naumanen lisää.

Kaudella 2014 neljänneksi sijoittui espoolainen FC Honka, joka lähtee kauteen uuden päävalmentajan Luciano Posillipon johdolla.

Yksi espoolaisten runkopelaajista pahasta polvivammasta toipuva Henni Malinen, joka aloittaa viidennen kautensa Hongassa.

- Pitkä ja välillä turhauttava ja raskas kuntoutus on takana. Koko ajan on menty parempaan suuntaan ja nyt näyttää paremmalta, Malinen kertoo polvivammastaan.

- Meillä on mielenkiintoinen joukkue. Tylsiä hetkiä ei treeneissä ole. Totta kai otamme mitalia, Malinen jatkaa.

Viime kaudella viidenneksi sijoittui TPS, jonka tähtenä pelaa vuoden liigapelaajaksi valittu Ria Öling.

- Minulle oli ihan selkeä päätös jatkaa vielä TPS:ssa. Viihdyn hyvin Turussa ja kehityn täällä pelaajana, Öling kertoo.

- Talvi on mennyt hyvin. On ollut aamu- ja iltatreenejä ja siinä välissä teen töitä viisi tuntia. Kiirettä on tietenkin ollut, hän lisää.

Ilves js VIFK nousijat

Tämän kauden nousijajoukkueet ovat Ilves ja VIFK. Ilveksen nuori joukkue sai mielenkiintoisen vahvistuksen, kun kokenut Katri Nokso-Koivisto liittyi joukkueen riveihin.

- Viime vuosi oli hieno Vantaalla, kun voitimme mestaruuden, pitkään ulkomailla pelannut ”Nokso” kertoo.

- Siirtyminen Ilvekseen oli kuitenkin helppo ratkaisu. Asun Tampereella ja reissaaminen oli aika raskasta. Kun Ilves nousi, tuntui oikealta ratkaisulta siirtyä sinne, hän lisää.

Nokso-Koiviston mukaan Naisten Liiga on mennyt isoja harppauksia eteenpäin.

- Tosin silloin olin itse 10 vuotta nuorempi, mutta nyt liiga on tasaisempi ja taso on noussut. Osa joukkueista on nuoria, mutta sarjasta löytyy myös hyvää kokemusta. Tämän vuoden sarjasta tulee tosi tasainen, mestaruudesta ja mitaleista käydään tiukka kamppailu.

VIFK nousi Naisten Liigaan vasta talvella, kun Kokkola F10 ei saanut lisenssiä.

- Talvi on mennyt hyvin. Nuori ryhmähän meillä on, mutta onneksi kokemusta on myös mukana. Uskon, että olemme nimenomaan hyvä joukkue. Tavoite on meillä pysyä sarjassa. Enempää ei nousijana varmaan kannatta miettiä, maalivahti Karoliina Muurimäki toteaa.

HJK on voittanut naisten Suomen mestaruuden peräti 22 kertaa, mutta viime vuodet ovat olleet hiljaiseloa sen suhteen. Viime kaudella HJK kamppaili putoamista vastaan alaloppusarjassa. Täksi kaudeksi HJK:n päävalmentajaksi tuli Pasi Pihamaa ja pelaajisto vahvistui muun muassa naisten maajoukkuevahti Minna Meriluodolla, joka palasi näin Suomeen pitkän ulkomaa-visiitin jälkeen.

- Tuntuu hyvältä olla täällä takaisin. Toki pelaaminen on erilaista kuin Ruotsissa, sillä tasoero on jonkunmoinen. Meillä on HJK:n kanssa hyvä talvi takana ja olen saanut treenata hyvin, siitä kiitos myös maajoukkueelle ja Palloliitolle.

- Moni asia vaikutti siihen, että siirryin HJK:hon. Klubissa on hyvää nostetta tällä hetkellä. Odotukset ovat kovat tähän kauteen, Meriluoto kertoo.

NiceFutis jäi viime kaudella alaloppusarjaan, jonka se kuitenkin lopulta voitti ja sijoitus oli seitsemäs.

- Hommat toimii Porissa hyvin. Olosuhteet ja kaikki systeemit ovat kunnossa, yhdeksättä kauttaan NiceFutiksen riveissä pelaava Essi Hupponen sanoo.

- Olemme säilyttäneet viime kauden pelisysteemin ja meillä on pitkälti sama pelaajaryhmä. Tästä on hyvä rakentaa tätä kautta, Hupponen lisää.

Merilappi United pelasi viime kaudella yläloppusarjassa ja lopullinen sijoitus oli kuudes. Yksi joukkueen ja koko liigan tähdistä on Natalia Kuikka.

- Pakko sanoa, että talvi on ollut aika vaikea, kun pelaajia on ollut välillä aika vähän. Joukkue on muuttunut tosi paljon, kun viime kauden joukkueesta taitaa olla enää vain neljä pelaajaa. Uskon, että sisua kuitenkin löytyy, että saamme kauden hyvin käyntiin, Kuikka toteaa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook