Minimipalkkasääntö voimaan - Uusi pelaajasopimusmalli käytössä

Minimipalkkasääntö voimaan - Uusi pelaajasopimusmalli käytössä

22.8.2015

Uusi minimipalkkasääntö on astunut elokuun alusta voimaan koskien uusia sopimuksia. Pelaajasopimusmalliin on tehty myös pieniä muutoksia.

Liittohallitus päätti kesäkuussa, että pelaajan, joka ei ole EU:n/ETA:n/Sveitsin kansalainen, on saatava pelaajasopimuksen mukaan veronalaista tuloa KELA:n vuosittain määrittelemän minimitoimeentulon verran. Vuonna 2015 tämä tuloraja on 1165 euroa per kuukausi. Mikäli pelaaja on hakenut oleskelulupaa muun syyn kuin urheilun vuoksi ja hänelle on se myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Jotta säännön noudattamista voidaan valvoa, on pelaajan tai hänen seuransa esitettävä oleskelulupapäätös tai oleskelulupahakemus ennen peliluvan saamista. Ilman oleskelulupaa tai -hakemusta ei saa pelilupaa Suomeen.

Tämä sääntö on voimassa miesten kolmessa ylimmässä sarjassa ja naisten kahdessa ylimmässä sarjassa jalkapallossa.

Sääntö astuu voimaan 1.1.2016, mutta koskee sopimuksia, jotka on tehty 1.8.2015 jälkeen.

Ennen 1.8.2015 tehdyt sopimukset hyväksytään niiden sopimuskauden loppuun asti sillä ehdolla, että ne on toimitettu Palloliittoon Kilpailumääräysten mukaisesti, viimeistään kuitenkin 30.6.2015.

Uudessa pelaajasopimusmallissa on myös uusi kohta. Muutokset johtuvat Edustajasääntöjen voimaantulosta 1.7.2015, joiden mukaan pelaajasopimukseen on kirjattava, onko pelaajaa ja/tai seuraa edustanut sopimusneuvotteluissa Edustaja. Tämä muutos tehtiin sopimusmallin talousliitteeseen.

Uusi pelaajasopimusmalli astuu voimaan 1.7.2015. Ennen tuota päivämäärää tehdyt sopimukset ovat voimassa niiden sopimuskauden loppuun saakka.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook