Minimipalkkasääntö Palloliiton huippusarjoihin - JPY tyytyväisenä

Minimipalkkasääntö Palloliiton huippusarjoihin - JPY tyytyväisenä

22.6.2015

Suomen Palloliiton liittohallitus on vahvistanut minimipalkkasäännön käyttöönoton Euroopan Unionin ulkopuolisille pelaajille.

KELA:n vuosittain määrittelemä veronalainen minimikorvaus otetaan käyttöön Veikkausliigassa, miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Liigassa ja naisten Ykkösessä 1.1.2016 alkaen. Valmisteluvaiheessa kuultiin pääsarjaseuroja, Jalkapallon Pelaajayhdistystä ja Maahanmuuttovirastoa.

- Suomeen on tullut ilmiö, jossa Euroopan unionin ulkopuolisista maista tuodaan Suomeen jalkapallon pelaajia, joilla ei ole ollut riittäviä taloudellisia edellytyksiä elää Suomessa, toteaa Jalkapallon pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola.

Liittohallitus päätti, että pelaajan, joka ei ole EU:n/ETA:n/Sveitsin kansalainen, on saatava pelaajasopimuksen mukaan veronalaista tuloa KELA:n vuosittain määrittelemän minimitoimeentulon verran (vuonna 2015: 1165 euroa/kk). Mikäli pelaaja on hakenut oleskelulupaa muun syyn kuin urheilun vuoksi ja hänelle on se myönnetty, ei minimipalkkasääntö koske häntä.

Jotta minimipalkkasäännön noudattamista voidaan valvoa, on pelaajan tai hänen seuransa esitettävä oleskelulupapäätös tai oleskelulupahakemus ennen peliluvan saamista. Ilman oleskelulupaa tai -hakemusta ei saa pelilupaa Suomeen.

- Tämä päätös on siis merkittävä asia ja olemme lopputulokseen tyytyväisiä, Juhola lisää.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook