Kuva: Jussi Eskola / SPL

Kollanen Naisten Liigan Veikkauksen kuukauden pelaaja

04.7.2015

Naisten Liigan Veikkauksen kesäkuun pelaajaksi on valittu JPY:n toimesta Ilveksen hyökkääjä Heidi Kollanen.

Kesäkuussa 18 vuotta täyttänyt Kollanen mätti viime kaudella Ykkösessä peräti 47 maalia ja on jatkanut maalitehtailuaan tällä kaudella Naisten Liigassa. Tähän mennessä osumia on kertynyt 10 ja avausottelua lukuun ottamatta hän on onnistunut jokaisessa ottelussa maalinteossa. Kesäkuussa Ilves voitti Merilappi Unitedin ja pelasi tasan HJK:n ja Åland Unitedin kanssa Kollasen onnistuttua jokaisessa ottelussa kertaalleen maalinteossa.

Valinnan Kollanen otti yllättyneenä vastaan.

- En osannut odottaa tätä, mutta kiva kun pelit ovat menneet hyvin ja muutkin ovat sen huomanneet, nuorten maajoukkuehyökkääjä toteaa.

Kollasen maalivireelle ei ole mitään erityistemppuja, vaan vanha sananlasku pätee myös hänen kohdallaan.

- Olen harjoitellut maalintekoa todella paljon erilaisista tilanteista. Harjoittelusta kaikki on lähtöisin ja ihan hyvin on lähtenyt kulkemaan, Kollanen paljastaa.

Kollanen ei asettanut ennen kautta itselleen maalitavoitteita, mutta maalimäärä ei ole myöskään ollut yllätys.

- Ei se ole ollut, sillä talvella tuli jo ihan mukavasti maaleja. Ajattelin, että jos joka pelissä tekisin maalin, niin se olisi ihan hyvä tavoite, mutta ei minulla mitään määrää ollut mielessä. Tärkeintä on aina, että joukkue menestyy.

Sarjanousija Ilves on pelannut vahvaa kautta. Tamperelaiset ovat sarjassa tällä hetkellä neljäntenä tiukasti mukana mitalitaistelussa.

- Ei se meille ole tullut yllätyksenä kuinka hyvin meillä on mennyt. Harjoittelimme hyvin talvella. Harmittaa vain tappiot ja turhat tasapelit. Erityisesti Honkaa ja PK-35 Vantaata vastaan meidän olisi pitänyt saada vähintään piste.

- Olimme joukkueena valmiina liigaan ja jo ennen kauden alkua mitali oli tavoitteena ja se on sitä edelleen, Kollanen toteaa.

Oman uransa tavoitteista Kollanen on maltillinen.

- En ole vielä ajatellut eteenpäin. Jos kausi jatkuu samalla tavalla, niin ehkä se voi avata joitain uusia mahdollisuuksia, Kollanen heittää.

Naisten Liigan kuukauden pelaajan valitsee aina Jalkapallon Pelaajayhdistys, eli pelaajat itse.