Kokko: Mestaruus tavoitteena

Kokko: Mestaruus tavoitteena

03.7.2015

Aleksandr Kokko pelasi talvella JPY:n sopimuksettomien pelaajien maajoukkueessa Norjassa. Nyt hän johtaa RoPS:n riveissä Veikkausliigan maalipörssiä.

Kokko on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa jo kymmenen maalia. Hänet valittiin juuri myös kesäkuun kuukauden pelaajaksi.

- Ei maalimäärä mikään yllätys ole. Olen aina tehnyt maaleja täällä RoPS:ssa. Ja nyt vielä joukkue pelaa todella hyvin, Kokko kertoo.

- Olen iloinen, että pelaan avauksessa pelistä toiseen. Maalimääristä ehkä otin nuorempana paineita, mutta nyt nautin vaan pelaamisesta, hyökkääjä lisää.

Kokko on ollut jo useamman vuoden ajan liigan kärkipään maalintekijöitä. Loukkaantumiset ovat kuitenkin tehneet kausista rikkonaisia.

- Nyt ei ole ollut mitään isompaa ja olen pysynyt terveenä. Olen tehnyt pientä muutosta harjoitteluun ja nyt teen enemmän huoltavaa treeniä jaloille, Kokko kertoo.

RoPS on Kokon johdolla pelannut loistavan kauden Veikkausliigassa.

- Ennen kauden alkua tavoite oli jo mestaruus. Nyt olemme teorissa kärjessä, jos voitamme rästipelit. Mielestäni olisi tyhmä tavoitella jotain muuta kuin mestaruutta. Niin kauan kun siihen on mahdollisuus, niin siitä tapellaan, Kokko painottaa.

Kokko teki talvella sopimuksettomien pelaajien maajoukkueessa kahdessa pelissä kaksi maalia. Toinen osuma syntyi upealla saksipotkulla.

- Olen 20-vuotiaasta tavoitellut paikkaa ulkomaille. Tiedän, että se ei ole helppoa sinne päästä. Sopimuksettomien pelaajien turnaus antoi hyvän lisän talveen. Se oli hyvää vaihtelua ja siitä sai hyvän paikan taas näyttää ulkomaalaisseuroille.

Kokon kärkiparina Norjassa pelasi Juho Mäkelä, joka on tehnyt VPS:ssa nyt yhdeksän maalia. Kokko ja Mäkelä ovat maalipörssissä sijoilla yksi ja kaksi.

- Meillä oli tosi hyvä joukkue siellä ja Mäksän kanssa tosiaan vedettiin hyökkäyksessä, Kokko kertaa.

Kokko jakaa kiitosta turnauksesta Pelaajayhdistykselle.

- Se oli tosi hyvin järjestelty turnaus kaikin puolin.

Maalitykki jäi tosin kaipaamaan katsomon puolelle enemmän suomalaisväriä.

- Se hieman ihmetyttää, että paikalla oli tosi vähän suomalaisjengien valmentajia katsomassa pelejä. Muista maista oli paljonkin. Meidänkin joukkueessa oli paljon hyviä jätkiä ja tammikuussahan joukkueet pelaajia etsivät, Kokko sanoo.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook