(c) Kymppipaikka.fi

Katarina Naumanen: Maajoukkueen kautta ulkomaille

18.5.2015

Pallokissojen nuori toppari Katarina Naumanen tähtää A-maajoukkuepelien kautta ulkomaille.

Vuonna 1995 syntynyt Naumanen pelaa jo neljättä kauttaan Naisten Liigassa. Toppari on noussut myös Suomen A-maajoukkueeseen, jossa pelejä on kertynyt kahdeksan.

Pallokissojen kapteeni on johdattanut joukkueensa loistavaan alkukauteen Naisten Liigassa. Kuudesta pelistä joukkue on voittanut viisi. Viime kaudella Pallokissat sijoittui kolmanneksi, joten kuopiolaisjoukkue on noussut nyt liigaa hallinneiden PK-35 Vantaan, Åland Unitedin ja Hongan isoksi kilpakumppaniksi.

- Siitä lähtien kun tänne tulin, on täällä tehty loistavaa työtä juniorien kanssa. Valmennus on hyvin koordinoitua ja nuoria nostetaan liigajoukkueeseen rohkeasti ja tehdään heistä runkopelaajia.

- Edustuksen valmennus toimii tosi hyvin. Esimerkiksi talvelle teemme paljon fysiikkaa ja muutenkin toimimme näissä mittakaavoissa tosi ammattimaisesti, Naumanen kertoo.

Naumasen mukaan taso Naisten Liigassa on noussut viime vuosien aikana.

- Nyt joukkueet pyrkivät pelaamaan entistä enemmän ja puolustuspelaaminen on enemmän organisoitua. Mielestäni taso on noussut koko ajan ja oikeaan suuntaan tässä mennään.

Naumanen on yksi suomifutiksen lupaavimmista pelaajista. Hän myöntää, että jossain vaiheessa uraa on tavoite pelata ulkomailla - kotimaan Naisten Liigaa isommissa ympyröissä.

- Kyllä se tavoite on, että otan tässä lähivuosien aikana sen seuraavan askeleen.

Naumanen on ollut harjoittelemassa ruotsalaisen Umeån mukana ja saanut hyvää tuntumaa Euroopan huippujoukkueeseen.

- Pari vuotta sitten olin siellä katsomassa sitä maailmaa. Eroa on Naisten Liigaan: Pelaajat ovat fyysisesti vahvempia ja tempo on korkeampi.

- Mutta kun vertaa kv-peleihin, joita olen pelannut, niin ei se ero mikään mahdoton ole, Naumanen lisää.

Naumanen on noussut nuorten maajoukkueiden kautta nyt myös A-maajoukkueen rinkiin.

- Kun ulkomaille haluaa, ovat maaottelut parempia näyttöpaikkoja kuin Naisten Liigan pelit. Seurajoukkueiden valmentajat seuraavat enemmän näitä maaotteluita.

- Tavoite on olla A-maajoukkueessa, kun karsinnat syksyllä alkavat. Minuutit ovat varmasti tiukassa, mutta siinä saa koko ajan hyvää kokemusta ja treenaamista hyvien pelaajien kanssa.

Naumanen kuuluu Palloliiton Talenttiryhmään, jonka pelaajia Palloliitto tukee myös taloudellisesti.

- Maajoukkue haluaa olla lähempänä meidän potentiaalisten pelaajien arkea ja pyrkii tuon taloudellisen tuen lisäksi tarjoamaan koko ajan kovempia harjoitusmahdollisuuksia, esimerkiksi poikien kanssa.

Naumanen valmistuu pian lukiosta ja tällä hetkellä hän lukee Helsingin Kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin. Hän myöntää, että liiton taloudellinen tuki on hänelle erityisen tärkeä asia.

- Ilman sitä olisi aika vaikea pärjätä ja keskittyä futikseen, Naumanen toteaa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook