JPY:n kannanotto urheilijoiden sotilaskoulutukseen

JPY:n kannanotto urheilijoiden sotilaskoulutukseen

25.5.2015

Viime päivinä on käyty vilkasta keskustelua urheilijoiden sotilaskoulutuksesta.

Helsingin Sanomien mukaan Puolustusvoimat joutuu poistamaan Urheilukoulussa palvelevien huippu-urheilijoiden erioikeuksia. Päätöksen taustalla on apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin puoli vuotta sitten tekemä päätös, jossa hän piti ammattiurheilijoiden lyhyttä palvelusaikaa ongelmallisena varusmiesten yhdenvertaisen kohtelun kannalta.

Ammattiurheilijoille on järjestelty muita lyhyempi sotilaskoulutus, mutta jatkossa he joutuvat samalle viivalle muiden varusmiesten kanssa. Sakslin ei pidä ammattiurheilijoiden suosimiselle esitettyjä perusteita hyväksyttävinä perusoikeusjärjestelmän kannalta.

- Kun puhutaan tästä tasa-arvoisesta kohtelusta, pitää muistaa että esimerkiksi ammattilaisjalkapalloilijoiden tapaturma- ja eläketurva on selvästi muita työntekijöitä heikompi. Sen lisäksi jalkapalloilijoilla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Markus Juhola toteaa.

- Kun tämän asian kanssa tulimme viimeksi esille, niin eipä silloin apulaisoikeusasiamies osallistunut keskusteluun. Eli tässä tapauksessa jalkapalloilijoita ei kohdella edelleenkään tasa-arvoisesti. Siksi tuntuu erikoiselta, että nyt vedotaan tähän tasa-arvoisuuteen ja perusoikeusjärjestelmään, Juhola korostaa.

Jalkapallon Pelaajayhdistys - Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut
JPY Facebook