Entiset MYPA-pelaajat harmissaan – ”Tehty päätös koskettaa syvästi”

Entiset MYPA-pelaajat harmissaan – ”Tehty päätös koskettaa syvästi”

21.2.2015

Vuodesta 1992 Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti pelanneen MYPAn kohtalo näyttää tällä hetkellä surulliselta.

Aikaisemmin talvella MYPAlle ei myönnetty lisenssiä Veikkausliigaan talousongelmien takia. Tämän jälkeen MYPA kieltäytyi vielä sille tarjotuista sarjapaikoista Ykköseen ja Kakkoseen.

Perjantaina MYPA tiedotti verkkosivuillaan seuraavasti:

"MYPAn hallitus on päättänyt hakea yhdistyksen konkurssiin. Tilintarkistus on vielä kesken, ja jäsenet kutsutaan myöhemmin yhdistyksen kokoukseen asian tiimoilta."

Suomen mestaruus 2005, SM-hopea 1993, 1994, 1995, 1996 ja 2002, SM-pronssi 1999, 2000 ja 2001 sekä Suomen Cupin voitot 1992, 1995, 2004. MYPA on ollut yksi 1990-luvun ja 2000-luvun menestyneimmistä seuroista Suomessa.

MYPAn kautta on moni pelaaja ponnistanut ulkomaille. MYPA on myös tarjonnut monelle nuorelle pelaajalle kasvupaikan liigapelaajaksi. MYPA on edustanut Suomea myös eurokentillä useaan kertaan. MYPA on ollut vahva osa koko suomalaisen jalkapallon nousua viime vuosikymmeninä.

Nyt tulevaisuus on täysin auki. Hyvältä se ei kuitenkaan näytä.

MYPAn kohtalo koskettaa monia

”Myllykoskelaisille seura oli todella iso juttu. Tunnen isoa empatiaa heidän puolestaan. Samalla iso osa suomalaista jalkapallohistoriaa poistuu kartalta.”
Eetu Kaipio (MYPA, 2011–2013)

”Olen todella surullinen nyt julkaistusta päätöksestä. Olen tuolta alueelta kotoisin ja voin rehellisesti sanoa että se mitä MYPA oli 90-luvun alussa Hyypiän ja Litmasen johdattamana vaikutti suuresti siihen, että minä ylipäätään aloin pelaamaan futista tosissani. Isän kanssa käytiin peleissä siitä asti ja siksi oli suuri kunnia päästä alueen edustusjoukkueeseen 2004. Näistä lähtökohdista, nyt tehty päätös koskettaa syvästi. Nykyinen toimintaympäristö on tietysti hyvin erilainen kuin menneinä vuosina ja sitä tosiasiaa ei tietysti voi ohittaa. Siitä huolimatta tähän asiaan suhtautuu tunteella.”
Tuomas Kansikas (MYPA, 2004–2007)

”Todella harmi että MYPA on ajautunut noin huonoon tilanteeseen. Silloin kun itse olin siellä, niin kaikki asiat hoidettiin hienosti ja se oli yksi Suomen parhaista paikoista olla jalkapalloilija. Tämä on todella iso menetys Kouvolan alueen jalkapallolle. Ihmetyttää, että noin isolta alueelta ei löytynyt tukijoita, että olisi edes Ykkösessä voitu jatkaa.”
Mika Johansson (MYPA, 2009–2011)

”Fiilikset ovat tosi surulliset ja vähän epäuskoisetkin. Outoa ajatella että seura, jossa pelaajan näkökulmasta asiat hoidettiin aina niin hyvin, on nyt yhtäkkiä ajettu alas. Itse en tietenkään tiedä kaikkia taustoja, mutta tapa, millä tämä tapahtui, oli myös harmittava. Olisi toivonut, et MYPA olisi saanut jollain tavalla kunnallisemman tavan päättää eritoten liigataipaleensa. Ja todella paljon käy sääliksi myös vanhojen pelikavereiden puolesta, jotka sinne vielä oli jäänyt. Nyt niiltäkin on vedetty matto jalkojen alta jalkapallon suhteen ja tässä vaiheessa ei todellakaan ole otollista lähteä etsimään uutta seuraa. Ja tietenkin koko sen yhteisön puolesta harmittaa, mikä on valtavan duunin tehnyt seuran eteen ja useimmat vielä talkoolaisena.”
Tommi Vesala (MYPA, 2011–2013)

”Surullisena ja voimattomana olen seurannut tätä murhenäytelmää. MYPAn vuodet tekivät minusta sen futaajan, mille koko urani on rakentunut. Siksi tämä tuntuu erityisen surulliselta.”
Tero Taipale (MYPA, 2003–2006)

Joonas Sarelius

Pelin ja pelaajan puolella - Jalkapallon Pelaajayhdistys.