Kuva: Jussi Eskola / kymppipaikka.fi

Counago Ykkösen Veikkauksen toukokuun pelaaja

05.6.2015

PK-35 Vantaan espanjalaishyökkääjä Pablo Counago on valittu JPY:n toimesta Ykkösen Veikkauksen toukokuun kuukauden pelaajaksi.

Vantaalaiset ovat kuuden pelatun kierroksen jälkeen sarjassa toisena neljällä voitolla ja kahdella tappiolla.

Ensimmäisen pelin loukkaantumisen takia väliin jättänyt Counago teki toukokuun aikana pelaamissaan viidessä ottelussa yhtä monta maalia.

- Tällainen tunnustus tuntuu hyvälle. Pitää kuitenkin muistaa, että kiitos tästä kuuluu kaikille pelaajille ja valmennukselle. Ilman heitä en olisi onnistunut näin hyvin.

- Olen omiin otteisiini kohtalaisen tyytyväinen, sillä maalit ovat hyökkääjälle tärkeitä. Voin kuitenkin yhä parantaa, ja sen takia teen parhaani joka päivä harjoituksissa, Counago totesi.

Paljon kiertänyt Counago saapui Suomeen viime kesänä ja pelasi FC Hongan paidassa Veikkausliigaa. Keväällä takaisin Pohjolaan palannut 35-vuotias hyökkääjä on nyt saanut ensikosketuksensa myös maan toiseksi korkeimpaan sarjatasoon.

- Ykkönen on kova sarja, jossa kaikki voivat voittaa toisensa. Meidän jokainen ottelumme on ollut todella tiukka. Jazzin voitimme selvästi 4-0, mutta sekin peli oli todella tasainen, kunnes saimme rangaistuspotkun ja he punaisen kortin, Counago sanoi.

Nuorten maailmanmestaruudenkin aikanaan voittanut Counago pelasi pitkään Englannin Championshipin Ipswichissä ja sen lisäksi muun muassa kotimaassaan Celta Vigossa ja Malagassa sekä Malesian ja Hong Kongin pääsarjoissa. Mikä ihme sai kovan pelimiehen saapumaan viime kesänä Suomeen ja PK-35:n nykyisen päävalmentajan Shefki Kuqin silloin luotsaamaan FC Honkaan?

- Tutustuin Shefkiin kun pelasimme Ipswichissä samaan aikaan. Minulla oli parempiakin vaihtoehtoja kuin Suomi ja Honka, mutta Shefki tarvitsi apua ja puhui paljon hyvää Suomesta.

- Tulin siis auttamaan ystävääni, mutta löysin samalla hienon paikan olla ja elää. Jalkapallo ei tietenkään ole Espanjan tasolla, mutta infrastruktuuri ja kaikki muut elämään liittyvät asiat ovat 10 kertaa Espanjaa paremmassa kunnossa. Täällä on lapsilleni tarjolla hyvä koulutus ja terveydenhuolto, ja vaimokin on onnellinen, Counago kertoi.

Counago viihtyy Suomessa niin hyvin, että on perheineen aikeissa asettua tänne peliuran jälkeen.

- Se on tällä hetkellä aikomuksemme. Haluan jatkaa pelaamisen jälkeenkin lajin parissa ja PK-35:ssä, ja tehdä töitä jalkapallon eteen Shefkin kanssa. Täällä on paljon potentiaalia tehdä asioita hyvin.

Counagolle on jo lyhyessä ajassa muodostunut selkeä näkemys siitä, mikä suomalaisessa jalkapallossa on hyvää ja mitä pitää parantaa.

- Pelaajat täällä ovat fyysisiä, vahvoja ja kilpailullisia, mutta teknisesti ja taktisesti on paljon parannettavaa.

Vielä ei kuitenkaan ole aika miettiä peliuran jälkeisiä asioita sen syvällisemmin, sillä Counago haluaa yhä pelata.

- Olen edelleen jalkapalloilija, jolla on unelmia. Pelaan niin kauan kuin minusta on apua joukkueelle. Sitten kun homma ei enää toimi enkä nauti tästä, on aika lopettaa, Counago totesi.

Kuukauden pelaajan valinnan suorittaa aina Jalkapallon Pelaajayhdistys, eli pelaajat itse.

Counago palkitaan valinnastaan sunnuntaina, kun PK-35 Vantaa saa vieraakseen EIF:n.