Arber Istrefi loistaa Futsal-Liigassa, jalkapallossa sopimukseton pelaaja

Arber Istrefi loistaa Futsal-Liigassa, jalkapallossa sopimukseton pelaaja

19.2.2015

Jalkapallon Pelaajayhdistys kokosi Suomen huippusarjoissa pelanneista sopimuksettomista pelaajista ryhmän UEFA Pro -valmennuskurssille. Ryhmä harjoitteli Eerikkilän Urheiluopistolla tiistaina 17.2 ja keskiviikkona 18.2., kahdesti molempina päivinä, UEFA Pro -valmentajakurssia käyvien valmentajien johdolla.

JPY:n yhteistyökumppani DHL Express tukee sopimuksettomien pelaajien leiritystä taloudellisesti.

- Tämä on tosi hyvä juttu, että tällaisia järjestetään. Kun on sopimukseton pelaaja, niin kovat treenit ovat vähissä. Tästä saa tosi paljon, leirillä mukana oleva Arber Istrefi kertoi.

- Sykkeet ovat olleet kovilla, hieno tapahtuma kaikin puolin. Tosi hyvä juttu, Istrefi kehui JPY:n toimintaa.

Istrefi jakoi kehuja myös UEFA Pro -kurssin valmentajille.

- Kovia valmentajia on paljon mukana. Myös Mixu Paatelainen oli koko ajan katsomassa. Harvoin sitä pääsee hänelle antamaan näyttöjä, Istrefi sanoi.

25-vuotias Istrefi pelasi menneen kauden ESC:n riveissä Kolmosta. Tammisaarelaisjoukkue nousi täksi kaudeksi Kakkoseen.

- Olemme neuvotelleet, mutta vielä ei olla ihan samalla aaltopituudella.

- Haluaisin nyt yrittää Ykkösessä. Olen hyvässä kunnossa ja itseluottamus on korkealla, aikaisemmin urallaan Ykkösestä muun muassa FC Espoossa ja FC Hämeenlinnassa pelannut keskikenttäpelaaja pohti.

Istrefi on pelannut pitkään myös futsalia. Meneillään oleva kausi on ollut miehen läpimurtokausi liigatasolla. Istrefi pelaa SoVon riveissä ja hän johtaa Futsal-Liigan maalipörssiä 25 osumallaan. Istrefi valittiin myös liigan tammikuun parhaaksi pelaajaksi.

- Futsalin suhteen tavoitteet ovat myös kovat. Tarkoitus olisi päästä johonkin ulkomailla näytille jossain vaiheessa. Pitää vielä jutella Panu Aution kanssa ja kysellä hieman vinkkejä siihen.

- Viime vuonna pelasin liigaan ESC:ssä, mutta en pystynyt ihan täysillä panostamaan lajiin. Nyt olen SoVossa kuitenkin ollut 100-prosenttisesti mukana ja kaikki on mennyt nappiin, Istrefi lisää.

Futsalmaajoukkueen päävalmentaja Mico Martic on myös huomannut Istrefin kyvyt.

- Olen jutellut hänen kanssaan. Martic sanoi, että hän yrittää järjestää vielä leirin ennen maaliskuun EM-karsintoja, ja olisin siellä leirillä mukana. Maajoukkueen ykköskenttä on tosi kova, mutta kakkoskenttään olisi tavoite päästä.

SoVo on ollut hyvässä iskussa Istrefin johdolla viime viikot.

- Pudotuspelit ovat tavoite, mutta nälkä kasvaa syödessä. Uskon, että meillä on mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon tämän kauden liigassa.

Istrefin ajatukset ovat futsalissa, mutta myös jalkapalloon hän haluaa vielä panostaa.

- Pari viritystä tässä on meneillään. Katsotaan nyt, miten ne etenevät.