Aarna Naisten Liigan Veikkauksen toukokuun pelaaja

Aarna Naisten Liigan Veikkauksen toukokuun pelaaja

05.6.2015

Naisten Liigan Veikkauksen toukokuun pelaajaksi on valittu JPY:n toimesta Pallokissojen virolaishyökkääjä Signy Aarna.

Pallokissat on voittanut pelaamistaan seitsemästä ottelusta kuusi ja kärsinyt yhden tappion. Joukkue on tehnyt 26 maalia, joista Signy Aarnan nimiin on kirjattu 10.

- Valinta tuntuu todella mukavalta ja se on minulle suuri kunnia. Yleisesti ottaen olen melko tyytyväinen kauden alkuun, etenkin joukkueemme suoritukseen. Henkilökohtaisesti tiedän, että voin tehdä asioita vielä paremmin, Aarna toteaa.

- Maalit ovat minulle tärkeitä. Olen hyökkääjä ja hyökkääjien kuuluu tehdä maaleja. Onnistuminen viimeistelyssä antaa minulle paljon itseluottamusta kentällä. Loppujen lopuksi tärkeintä on kuitenkin joukkueen suoritus. Jos joukkueemme voittaa, ei ole väliä kuka maalit tekee, hän jatkaa.

Etelä-Virosta kotoisin oleva 24-vuotias Aarna pelaa toista kauttaan Suomessa ja Pallokissoissa. Hyökkääjä ehti paukuttaa maaleja hurjalla tahdilla jo kotimaassaan. Vuosina 2009-2013 hän teki Viron liigassa 94 ottelussa 105 maalia. Viron A-maajoukkueessa on syntynyt 23 osumaa 50 pelissä.

Kuopiolaisseurassa Aarna on viimeistellyt 29 kamppailussa 23 kertaa. Naisten Liiga ei välttämättä jää kunnianhimoisen pelaajan korkeimmaksi sarjaksi.

- Juuri nyt tärkein tavoitteeni on olla joukkueelleni hyödyllinen pelaaja ja pelata hyvin Naisten Liigassa ja maajoukkueessa. Unelmania jalkapallossa ovat suuria. Rakastan pelaamista. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Naisten Liigan taso on todella kova, sillä joukkueet ovat tasaisia. Sarjassa ei ole helppoja otteluita.

Pallokissat voitti viime vuonna Naisten Liigassa pronssia ja asetti täksi kaudeksi tavoitteekseen kirkastaa mitalit kultaisiksi. Alku näyttääkin lupaavalta. Seuraava kova mittari on edessä lauantaina, kun joukkue matkaa Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle.

- Uskon, että jokainen joukkueessamme ja seurassamme haluaa voittaa Naisten Liigan tänä vuonna. Se on mielestäni täysin mahdollista, mutta helppoa siitä ei missään nimessä tule. Meidän tulee edetä peli kerrallaan ja pitää keskittyminen läpi kauden.

- Åland United on todella kova vastus. Siitä tulee tiukka kamppailu. Odotan lauantaita innolla!

Kuukauden pelaajan valitsee aina Jalkapallon Pelaajayhdistys, eli pelaajat itse.