U17-tytöille suotuisa MM-lohko

U17-tytöille suotuisa MM-lohko

31.5.2018

U17-tyttöjen MM-lohkot Uruguayn marraskuisin kisoihin arvottiin keskiviikkona Zürichissä Sveitsissä.

Suomi arvottiin lohkoon A yhdessä emäntämaa Uruguayn sekä Uuden-Seelannin ja Ghanan kanssa. Suomi lähti arvontaan korista neljä. Maat jaettiin koreihin aiemman MM-menestyksen mukaan, jota Suomella ei ollut. Neljäs kori oli siis painotuksissa heikoin. Tämäkin huomioon ottaen päävalmentaja Marko Saloranta piti arpaonnea suotuisana.

- Saimme ehdottomasti hyvän lohkon, ilman muuta. Neljästä lohkosta saimme meille sopivimman. Ykköskorista Japani ja Pohjois-Korea ovat olleet käytännössä joka kerta neljän parhaan joukossa. Ja Euroopan maata emme voi lohkovaiheessa kohdata. Uruguay tuosta oli siis todella hyvä, Saloranta kertasi Palloliiton sivuilla.

- Kotijoukkue Uruguayn kohtaaminen on myös pelaajille upea kokemus. Kuulin, että he odottavat niihin peleihin täysiä stadioneita.

Suomi avaa urakkansa 13. marraskuuta kohtaamalla Uuden-Seelannin. 16.11. on vuorossa Ghana  ja Uruguay 20.11. Saloranta valmennusryhmineen aloitti valmistautumisen lopputurnaukseen käytännössä heti EM-kisojen päätyttyä. Nyt työ jatkuu entistä tiiviimmin.

- Alamme kasaamaan materiaalia vastustajista ottamalla yhteyttä kontakteihimme ympäri maailmaa. Tässä tapauksessa paras tapa edetä ovat suorat kontaktit, eli sellaisten maiden liitot, jotka ovat näitä maita kohdanneet.

- Meillä oli ennen EM-kisoja todella hyvä tilanne tältä osin, mutta totta kai tehtävä on nyt haastavampi. Uskon kuitenkin, että saamme tarvittavat tiedot.

Lohkojen kaksi parasta etenevät puolivälieriin. Saloranta ei edelleenkään aseta EM-kisoissa kolmanneksi yltäneelle joukkueelleen ”kattoja tai seiniä”.

- Tämä joukkue pystyy venymään mihin vain. En osaa vastata kysymykseen, mikä voisi olla mahdollista. Jos tuleva vajaa puoli vuotta menee pelaajilla hyvin, on realismia tavoitella jatkopaikkaa, eli sijoitusta kahdeksan parhaan joukkoon.

- En osaa sanoa onko tämä helpompi tai vaikeampi lohko kuin EM-kisoissa. Fakta kuitenkin on, että Uruguayssa tulee pelaamaan joukkueita, jotka eivät olisi EM-kisoissa selvinneet neljän joukkoon.

Lähde: www.palloliitto.fi