Jani Paananen jatkaa Sievi Futsalin valmentajana

14.3.2011

Kausi loppui Sievi Futsalin osalta viime sunnuntaina 6.3. ja perjantaina 11.3. Sievi Futsal ja valmentaja Jani Paananen sopivat seuraavan kauden 2011-2012 jatkosta.

Paanasen ja Mikko Heikkisen johdolla Sievi Futsal sijoittui liigan lopputaulukossa sijalle 5, mitä voidaan pitää hyvänä suorituksena nousijalle. Kausi oli sikäli nousujohteinen, että pistepussi näytti kuuden ensimmäisen ottelun jälkeen kolmea pistettä, mutta 21.11. PoPa vierasvoitosta alkoi menestyksekäs putki joka toi tulokseksi lopuissa 12 runkosarjan ottelussa 28 sarjapistettä ja runkosarjan neljännen tilan.

- Jani Paananen jatkaa tulosta tuonutta työtä ja seura on urheilulliseen menestykseen tyytyväinen. Jatkamme kehityksen tiellä joka osa-alueella ja tulevalla kaudella lähdetään hakemaan mitalia. Joukkueen sydän pysyy paikallisena ja siihen tulee muutama täsmävahvistus, kuten nytkin oli. Niin sanottujen "ostopelaajien" määrä ei nouse tästä nyt eikä myöhemminkään. Joukkue on identiteetiltään kalajokilaaksolainen ja pohjoissuomalainen ja siihen osaamiseen me luotamme. Urheilullisuus ja sitoutuminen ovat meidän avainjutut mitkä edellä mennään. Tehdään asiat niin hyvin kuin osataan, niin kehitystä tapahtuu väistämättä. Ehkä oli loppujen lopuksi hyväkin että saimme Jyväskylässä pudotuspeleissä kunnon näpäytyksen. Siitä saadaan siemeniä kehityksen tiellä kun kasvetaan voittajiksi, seuran Edustusjaoston puheenjohtaja Juhani Nevala kommentoi Sievi Futsalin tulevaisuutta seuran sivuilla.

- Seuralla on selkeä strategia pitkässä juoksussa mikä Suomessa puuttuu monella futsalyhteisöllä. Eikä nämä ole pelkkiä puheita vaan hommia on todella paiskittu laajalla rintamalla. Pelaajamateriaali on lahjakasta, oppimishaluista ja mikä parasta, sitoutunutta hommiin. Resurssit ja toimintaedellytykset ovat Futsal-Suomen ehdotonta eliittiä mikä takaa toiminnan kehittymisen mahdollisuudet. Tulemme hiomaan joukkueen tekemistä jokaisella osa-alueella. Sanon sen nyt tässä ja tämän kerran ja sen jälkeen keskitytään työntekoon ja antaa muiden hoitaa puheet. Lähdemme hakemaan mitalia ensi kaudella. Ei näillä toimintapuitteilla voi olla muuta tavoitetta. Itseäni kiinnostaa tässä yhteisössä erityisesti se, että hommiin suhtaudutaan palavalla ahkeruudella ja lukuisat henkilöt ovat valmiita laittamaan työhaalarit niskaan joka päivä tekojen tasolla, eikä vain puheiden. Kun kuulin seuran suunnitelmat jatkoon, niin päätös valmennuspestin jatkamisesta oli helppo tehdä. Pelkästään kotihallin tunnelma matseissa on aivan jotain muuta kuin missään muualla. Tämä on iso juttu näillä leveysasteilla ja siinä on hienoa saada olla mukana. Varmasti tarjosimme paljon iloa seuran vaikutusalueen ihmisille ja vakaa pyrkimys on tarjota entistä parempaa tulevaisuudessa, Paananen hehkuuttaa.

- Olimme valmentajan kanssa tärkeistä kehitysjutuista täsmälleen samoilla linjoilla, joten siinä valossa oli helppoa jatkaa yhteistyötä. Futsalpuitteissa on tapahtunut todella paljon hyviä asioita parin viime vuoden aikana ja sillä tiellä pyritään jatkamaan edelleen. Olemme siinä mielessä täysin poikkeuksellinen yhteisö Suomessa että jalkapallo ja futsal ovat seuran agendassa toisiaan tukevia elementtejä eikä päinvastoin kuten yleensä. Alueen ihmiset ja yhteistyökumppanit ovat olleet loistavasti asian takana ja heidän vuokseen meidän pitää pyrkiä edelleen parempaan. Meillä on pitkässä juoksussa mahdollisuus, vaikka minne kunhan muistamme edelleen sen perustotuuden, ettei maailma laiskoja elätä, Sievi Futsalin manageri Jami Ruhkala heittää.

Lähde: www.fcypa.com/