Ilves FS ja KaDy aloittavat futsal-finaalit lauantaina

18.3.2011

Futsal-liigan finaalit pyörähtävät käyntiin tulevana lauantaina, kun Ilves FS ja KaDy aloittavat kamppailun Suomen mestaruudesta. Ensimmäinen peli pelataan lauantaina Tampereella kello 15.00.

Ilves FS sijoittui runkosarjassa toiseksi ja pääsi suoraan välieriin. Finaaliin tamperelaisjoukkue eteni kaatamalla Tervarit puhtaasti otteluvoitoin 2-0. KaDy sen sijaan pudotti puolivälierissä ensin Sievi Futsalin ja välierissä runkosarjan voittaneen GFT:n. Finaalipaikka ratkesi viime keskiviikkona, kun KaDy haki vierasvoiton Espoosta.

- Se oli kahden tasavahvan joukkueen sarja. Tämän jälkeen Ilves ei meitä varmasti enää aliarvioi, vaikka se viimeksi pyöritteli meitä maalein 7-0, KaDy-valmentaja Samu Kytölä sanoo.

Ilves on hallitseva Suomen mestari. Tamperelaisjoukkue on yhteensä neljästi päässyt juhlimaan Suomen mestaruutta. KaDy puolestaan hakee ensimmäistään.

- Päätyyn asti tietenkin tavoitellaan. Pitää kuitenkin muistaa, että olemme jo nyt ylittäneet itsemme. Haastajina lähdemme finaaleihin. Ilves on GFT:n tasoinen joukkue ja lähtökohtaisesti suosikki. Varsinkin Spiral-hallin muovimatto on meille paha paikka pelata, Kytölä pohtii.

Usko on kuitenkin kova jyväskyläläisjoukkueessa.

- Meidän vahvuus on taktinen kypsyys. Neljä vuotta olemme sitä hioneet ja nyt pelaajat alkavat sisäistämään sen. Pelit ratkeavat kuitenkin pieniin asioihin.

- Maalinteko on ollut pieni ongelma koko kauden, paitsi puolivälierissä Sieviä vastaan. Olemme pelanneet monta hyvää peliä, mutta maalisarake on jäänyt nollille. Tästä pitää päästä eroon, Kytölä toteaa.

Finaalit (Paras viidestä)

La 19.03.2011 klo 15:00 Ilves FS - KaDy

Su 20.03.2011 klo 20:00 KaDy - Ilves FS

To 24.03.2011 klo 19:00 Ilves FS - KaDy

La 26.03.2011 klo 16:00 KaDy - Ilves FS (tarvittaessa)

Su 27.03.2011 klo 15:00 Ilves FS - KaDy (tarvittaessa)

Lähde: www.futsal.fi