Futsalmaajoukkue hävisi avausottelussa Venäjälle 1-5

24.2.2011

Suomen futsalmaajoukkueen EM-karsintaturnaus Hollannissa alkoi tappiollisesti, kun Jouni Pihlajan suojatit kärsivät 1-5 (0-2)-tappion Venäjälle. Suomen ainokaisen sivalsi Ville Lindgren.

Suomi joutui lähtemään Venäjä-otteluun ilman ykköskentän Risto Salmea, joka kärsi polvivammasta. Maalilla taas aloitti ykköstorjujan manttelia kantavan Juha Ojanperän sijaan Tuomas Kallioinen.

Ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla Suomen osalta, sillä suurena ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt futsalin mahtimaa Venäjä sai pikaisen maalin heti pelin ensimmäisellä minuutilla. Venäjä sahasi komealla syöttökuviolla Suomen puolustuksen ohitse ja maalin edessä Dmitri Prudnikov pääsi sijoittamaan pallon käytännössä tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen Venäjä otti pelin haltuunsa ja Suomi joutui puolustuskannalle. Sinivalkoisten puolustuspeli toimi kuitenkin erinomaisesti ja Venäjän todella vaaralliset paikat olivat vähissä ja maalilla Tuomas Kallioinen pelasi erinomaisesti pelastaen ne harvat paikat, jotka Venäjä sai luotua.

Myös Suomella oli paikkansa ja paras sellainen siunaantui Panu Autiolle, joka pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta venäläispuolustaja pääsi häiritsemään Autiota juuri laukaisuhetkellä ja laukauksesta jäi voima pois.

Pian Suomen tasoitusmahdollisuuden jälkeen Venäjä iski toisen osumansa. 16. minuutilla Venäjä jauhoi peliä Suomen päädyssä ja vapautti hyvällä syöttökuviolla Cirilon loistopaikkaan Suomen maalin edustalla. Cirilo ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti Kallioisen vartioimaan maaliin.

Suomella oli vielä ennen taukovihellystä erinomainen paikka kiriä Venäjän johtoa, kun Jarkko Reinikka vapautti Juha-Pekka Torvisen maalin edustalla vetopaikkaan, mutta tämän laukaus kimmahti ylärimaan ja tauolle mentiin Venäjän 2-0-johdossa.

Myös toinen jakso sai suomalaisittain murheellisen alun. Vain pari minuuttia oli pelattu, kun salamamaalimies Dmitri Prudnikov onnistui toistamiseen. Myös maali oli hyvin samankaltainen kuin ottelun ensimmäinen. Venäjä sahasi syöttökuvioilla pallon maalin edustalle Prudnikoville ja tämä tälläsi siitä pallon Suomen maaliin.

25. peliminuutilla Suomi pääsi koettamaan maalintekoa, kun Ville Lindgren laukoi ja Sergei Zuev torjui. Paluupallosta pääsi Autio kokeilemaan saksipotkuuaan, mutta laukaus meni yli Venäjän maalin.

Ottelun käsikirjoitus jatkui toisen jaksonkin osalta samana, eli Venäjä piti palloa ja Suomi puolusti tiiviisti. Suomi pääsi ottelun vanhetessa kuitenkin yhä paremmin ja paremmin mukaan peliin. Puolen tunnin pelin kohdalla Autio pääsi taas kokeilemaan onneaan, mutta vihainen kärkkäri livahti hieman ohi takatolpan.

33. minuutilla Torvinen pääsi tekopaikkaan, mutta Zuev torjui jälleen. Hieman sen jälkeen Venäjä vyörytti pelin taas Suomen päätyyn ja pallo pelattiin Cirilolle, joka teki näppärän käännöksen ja sijoitti pelivälineen tarkasti ohi Kallioisen.

Suomi sai sihtinsä kohdalleen hieman liian myöhään, kun kavennus syntyi vasta viittä minuuttia ennen ottelun loppua. Suomen ottelun näkyvin hahmo Panu Autio näki takatolpalla Ville Lindgrenin ja tämä pääsi iskemään pallon ensimmäistä kertaa Venäjän verkkoon.

Lindgrenillä tosiaan oli maalivainu kohdallaan, mutta 37. minuutilla väärässä kenttäpäädyssä. Lindgren koetti siivota palloa omalta maaliviivalta, mutta se menikin hänen itsensä kautta maaliin.

Venäjä – Suomi 5-1 (2-0)

0,43 1-0 Dmitri Prudnikov

15,30 2-0 Cirilo

22,41 3-0 Sergei Sergeev

33,12 4-0 Cirilo

34,54 4-1 Ville Lindgren

36,16 5-1 Oma maali (Ville Lindgren)

Suomen kokoonpano

1 Tuomas Kallioinen (GK)

2 Panu Autio

3 Ville Lindgren

4 Teemu Terho

7 Jan Modig (C)

12 Juha Ojanperä (GK)

5 Juha-Pekka Torvinen

6 Joni Pakola

9 Joonas Laurikainen var.

10 Jarkko Reinikka

14 Antti Teittinen

15 Mikko Kytölä

Suomen pelit jatkuvat perjantaina isäntämaa Hollantia vastaan. Ottelu alkaa 21.30 Suomen aikaa.

Lähteet: www.palloliitto.fi, www.uefa.com